Faaliyetlerimiz

• 2005 yılında kurulan Kelkit Günbatur Köy Derneği, ilk olarak kendine dernek merkezi olarak kullanılmak üzere bir taşınmaz almayı hedef koymuş,  yaklaşık 1 yıl kirada kaldıktan sonra, şu an bulunduğu taşınmazı satın almıştır.
  • Dernek kurulduğu günden itibaren gerek kendi köylülerimiz gerekse yakın köylerde oturan hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle karşılanmış, kısa sürede 700 üyeye ulaşmıştır.
  • Derneğimiz uzun yıllardır birbiri ile görüşmeyen köylülerimizin bir araya gelip tanışması ve kaynaşması için ilk kez 2006 yılında Belgrad Ormanlarında piknik, La Bella Düğün salonunda Gece düzenlemiş, aynı zamanda köye bir Gezi düzenlemiştir. Özellikle bir kısmı 30-40 yıl sonra köye ilk kez giden köylülerimizin de içinde bulunduğu bu Gezi köyde yaşayan köylülerimiz tarafından da büyük bir coşku ve heyecan ile karşılanmıştır.
  • Bu gezi ile birlikte köyün öncelikli ihtiyaçları da tespit edilerek, bir program dahilinde bunların yapılmasına başlanmıştır. Bu çalışmalar sırasıyla şunlardır:
  • Bir kısım hayırsever köylülerimizin katkıları ile Köy ilkokulu misafirhane haline getirilmiştir.
  • Köye Gasilhane yapılarak hem kendi hem de civar köyler için zorunlu bir ihtiyacı giderilmiştir.
  • Kanalizasyon yapılmıştır.
  • Okulun eksiklikleri giderilmiş, tamiratı yapılmıştır.
  • Köyün Camisine şadırvan, tuvalet ve iç kısım tamiratları yapılmıştır.
  • Hayırsever üyelerimizin bağışları ile 3 tane çift kişilik oda 2 adet tuvalet ve 2 adet banyo ilave edilerek misafirhane daha kullanışlı bir hale getirilmiştir.
  • Misafirhanenin bahçesine bir adet Kamelya yapılmıştır.
  • 2020 Yılında Türkiye ve Avrupa da yaşayan köylülerimiz ve hemçehrilerimizin maddi ve manevi katkıları ile aşağıda yazılı işleri oluşturduğumuz komite ile başardık.
  • Köyümüzün 250 yıllık mezarlığını köy tüzel kişiliğe ve mezarlık statüsüne aldırdık.
  • Mezarlığımızın etrafının hazır beton ile çevirdik.
  • Köy girişine Hoş geldiniz tabelası yaptırdık.
  • Köy içindeki 3 çeşmenin kurunlarını yeniledik
  • Mezarlık girişinin kapısı,musallat taşı,mezarlık odası ve mezarlık girişine tabela yaptırdık.
  • Köyümüzde evi olan köylülerimizin katkıları ile yeni bulduğumuz su hattını kangal boru ile hattımıza bağladık.
  • Köy mezarlığımızın yapılmasında bizlere öncülük yapan Eski G.Hane Belediye başkanımız,25.dönem Milletvekilimiz ve İstanbul Belediyesi İstaç Genel Müdürümüz Mustafa Canlı’nın hediye ettiği fidanlar ile ağaçlandırdık.

Deneğimiz kurulduğu günden bugüne kadar köylülerimiz için bir toplanma yeri olmuştur. Şimdiye kadar dernek merkezimizde köylülerimize 12 Aşure, 3 iftar yemeği verilmiş, köylülerimizin birbirlerini görüp, birlikte zaman geçirmesini sağlamak için 11 defa İstanbul, 1 kere de köyde olmak üzer toplam 12 adet piknik ve 4 Adet de Dayanışma Gecesi düzenlenmiştir.